سری عناوین Sherlock Holmes که برگفته از کتابهایی با همین عنوان نوشتهی آرتور کانن دویل هستند را میتوان از قدیمیترین عناوین سبک کمابیش نیمه جان Adventure یا همان ماجراجویی دانست. سریای که همواره بر پایه حل پروندههای جنایی مختلف بوده و با معماهای گوناگون که سعی در به چالش کشیدن قدرت تحلیل مخاطبان داشته است.
میتوان گفت که از زمان عرضه عنوان The Testament of Sherlock Holmes، سبک و سیاق این سری شکل دیگری به خود گرفت و عناوین بعد از آن نیز این فرمول تازه را دنبال کردند. حال پس از عرضهی عنوان Devil’s Daughter که علیرغم داشتن DNA این سری، با تغییراتی که به مذاق بعضی از طرفداران خوش نمیآمد همراه شده بود، استودیوی Frogwares در جدیدترین عنوان این سری یعنی Chapter One این انتقادات را مد نظر قرار داده و بدین منظور شاهد عنوانی هستیم که ضمن وفاداری به ریشههای همیشگی خود، سعی در جذب مخاطبین جدید دارد. گیمینگرویتی همراه باشید
Chapter One را میتوان شروع ماجراجوییهای کاراگاه معروف یعنی شرلوک هُلمز (یا دقیقتر، شِرلاک هُمز) دانست. زمانی که او در سن 21 سالگی به جزیره خوش آب و هوای Cordona بازگشته تا بار دیگر با گذشته خویش و علت مرگ مادرش روبرو شود. از همراه همیشگی او یعنی دکتر واتسون خبری نیست اما در عوض دوست دوران کودکی و صد البته خیالی او یعنی Jon در همه لحظات او را همراهی میکند. در اینجا خبری از پالتو، کلاه و پیپ معروف و صدای گرم و با اعتماد به نفسی که بخشی از هویت همیشگی او را تشکیل میدهند، نیست و با ظاهری امروزیتر (!) و مدرنتر، ماجراجوییهای او را دنبال میکنیم.
این تغییر در ظاهر شرلوک جوان با اینکه موجی از انتقادات را از سوی طرفداران قدیمی داشته است، اما پس از گذشت چند ساعت، متوجه خواهید شد که این انتقادات کاملا بیمعنی هستند. شرلوک جوان که تا حدودی مغرورتر از نسخهی بزرگسال خود است، شخصیت همیشگی خود را حفظ کرده و صدای جدید کاملا از عهده این نقش برآمده است.
از طرف دیگر، Jon در واقع ساخته و پرداخته ذهن شرلوک جوان است و جنبه فیزیکی ندارد. هیچگاه او را در حال حرکت نمیبینید و با چرخاندن دوربین، او در جاهای مختلف و با حالات مختلف ظاهر میشود. شاید اینطور به نظر آید که او بر اساس آنچه که شرلوک میپندارد، عمل میکند اما باید گفت که او شخصیتی کاملا مستقل و مجزا داشته و حتی در بسیاری از مواقع متلکهایی را نثار شرلوک کرده و او را به چالش میکشد. در کمال تعجب، او حتی در طول بازی، یادداشتهایی در مورد شخصیت شرلوک برداشته و عملکرد او را ارزیابی و حتی مورد انتقاد قرار میدهد.
و اما در Chapter One برای اولین بار شاهد ساختار Open World گونهی بازی هستیم که پیشتر نمونهی آن را در عنوان قبلی استودیو Frogwares یعنی The Sinking City دیدهایم. جزیره Cordona مکان زیبا و آرامشبخشی است که در کنار دریا گسترده شده و میزبان نژادها و قومیتهای مختلف است. این جزیره به بخشهای مختلفی تقسیم شده که هر کدام معماری منحصر به فرد و قومیتهای خود را در بر گرفته است. از بخشهای ثروتمند اروپایی گرفته تا زاغههای فقیرنشین و منارهها و مساجد خاورمیانهای، همگی به هر چه زیباتر شدن جزیره کمک شایانی کردهاند به طوری که شاید برای مدتی تنها به قدم زدن در خیابانها بپردازید و صرفا از جذابیتها و رنگ و لعاب موجود در محیط لذت ببرید.
و اما در زمینهی گیمپلی، تقریبا میتوان گفت با همان فرمول پیشین روبرو هستیم که اندکی شاخ و برگ پیدا کرده است. پروندههای مختلفی برای بررسی و ردیابی وجود دارد که هر کدام با تعداد زیادی از مدارک در هم تنیده شدهاند. همانند گذشته و قبل از هر چیز باید مدارک لازم را جهت پیشروی در هر پرونده را پیدا کنید. مشاهده از نزدیک، سوال و جواب همانند گذشته وجود دارند. به لطف قابلیت جدیدی به نام Concentration، میتوان لایههای عمیقتری از آنچه که در ظاهر به نظر میرسد را زیر ذرهبین قرار داد و جزئیات بیشتری را مشاهده نمود. پس از جمع آوری مشاهدات، دنبال کردن رد آنها به شیوههای مختلف انجام میشود. اینکه از مردم شهر سوال و جواب کنید، در آرشیو روزنامهها یا پلیس بگردید، در بخشهای خاصی از شهر به جست و جو بپردازید یا رد پای افراد مشخصی را دنبال کنید، کاملا بر عهدهی بازیکن است. با جمع کردن مدارک مختلف و پیوند دادن آنها به یکدیگر، نتایج مختلفی به دست خواهید آورد که در نهایت شما را به پیدا کردن متهم سوق میدهند.
حتی گاهی اوقات لازم است ظاهر خود را تغییر دهید تا بتوانید تاثیر متفاوتی بر روی افراد بگذارید. این ویژگی خاص به خصوص برای افرادی که از ظاهر شرلوک جوان ناراضی هستند، خبر بسیار خوبی است چرا که در بازی تعداد زیادی لباس و آیتمهای تغییر چهره گنجانده شده است. البته این لباسها و آیتمها به صورت مجانی عرضه نمیشوند و از همین رو، برای اولین بار در این سری شاهد سیستم ارزی و خرید هستیم.
با انجام ماموریتهای کوچک و بزرگ، به شما دستمزدی پرداخت شده که میتوانید از آن برای خرید لباس یا دکوراسیون عمارت مخصوص خود استفاده کنید. چنانچه به پول بیشتری نیاز داشته باشید، میتوانید به پلیس در حل معضلات مربوط به اراذل و اوباش کمک کنید. به همین منظور و همانند عنوان Devil’s Daughter، شاهد مبارزات هستیم. با اینکه بسیاری از طرفداران وجود چنین قابلیتی در سریای که تنها بر روی حل معماهای مختلف تمرکز دارد را کاملا نامربوط دانستهاند اما Frogwares این مسئله را نیز مد نظر قرار داده و میتوانید به راحتی این مبارزات را Skip کنید. اما چنانچه دوست داشته باشید با تبهکاران دست و پنجه نرم کنید، سیستم مبارزات جالبی ابداع شده است که با گروهی از دشمنان در یکی محیط بسته قرار میگیرید و با هفتتیر مخصوصی که همراه دارید، باید با آنها مقابله کنید. هر فرد دشمن با دیگری متفاوت بوده و هر کدام نقطه ضعف مخصوص به خود را دارند. میتوانید آنها را ناکاوت کرده یا میتوانید آنها را خلاص کنید اما پاداش دریافتی چنانچه کار خود را تر و تمیز انجام دهید، بیشتر خواهد بود.
در زمینه گرافیکی همانطور که پیشتر نیز گفته شد، با مکانی زیبا و خوش رنگ و لعاب روبرو هستیم. نورپردازی به خوبی بر روی خیابانهای سنگ فرش شدهی Cordona انجام شده و چهرهها از کیفیت و جزئیات خوبی برخوردار هستند. با این حال و همانند گذشته، باز هم شاهد انیمیشنهای بیکیفیت صورت هستیم و به نظر میرسد تلاشی برای رفع این مسئله صورت نپذیرفته است. در زمینه عملکرد فنی نیز شاهد افت فریمهای دائمی نیز بودیم که طبق گفته سازندگان چون هنوز در مرحله بهینهسازی هستند، مطمئنا در محصول نهایی اینگونه نخواهد بود.
در انتها Chapter One شروع تازهای برای سری Sherlock Holmes است که با تغییرات ریز و درشت زیادی، به نظر میرسد که قرار است استاندارد کاملا جدیدی را برای این سری و دیگر عناوین استودیوی Frogwares تعیین کند.